I løpet av de siste årene har gardiner gått fra å være en praktisk løsning til en måte å skape liv og fremheve personlig stil på. Gardiner er ikke lenger «bare gardiner». I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over de nyeste trendene innenfor gardiner.

 

Det er ikke mer enn bare 5–10 år siden at gardiner som oftest bare ble sett på som en praktisk løsning som skjermet for solen og var så usynlig som mulig. De skal helst være hvite og så nøytrale som mulig. Dette har endret seg enormt de siste årene, og i dag kan gardiner like gjerne være særpregede og legge sitt eget preg på innredningen.

 

Grovt sett kan man dele opp dagens trender i to. På den ene siden har man tunge stoffgardiner som gir en storslått og hotellaktig stemning, og på den andre siden finner vi de klassiske og minimalistiske gardinene som allerede har mange år på baken som en av de ledende trendene.

 

Felles for begge typene er at man kan skape akkurat den stilen man gjerne vil, og de finnes i alle mulige modeller, farger og størrelser. Du kan også finne billige gardiner og dyre modeller i eksklusivt stoff. Det er med andre ord gardiner til enhver smak og økonomi.

Plissegardiner er fortsatt populære

Selv om lange og tunge gardiner er en av de nye trendene, så er det fortsatt mange som sverger til en klassisk plissegardin. Denne typen blir ofte valgt hvis man vil ha muligheten til å dekke til litt, mer eller kanskje hele vinduet.  Hvis du for eksempel bor i en leilighet på første etasje, kan man enkelt hindre innsyn fra nysgjerrige blikk på gata, samtidig som man kan få en viss mengde lys inn i rommet.

Flotte mørkleggingsgardiner

Mørkleggingsgardiner kan være utrolig praktisk hvis du har problemer med å sove ordentlig om natten. Dessverre har blendingsgardiner fått rykte for å være kjedelige og desidert uelegante. Det er heldigvis ikke lenger tilfelle, for i dag finnes blendingsgardiner i mange former og farger.

 

Man kan enkelt skaffe seg noen stilige gardiner som samtidig kan gjøre et rom helt mørkt. Velger du blendingsgardiner i tyngre stoff, så er de faktisk også lydabsorberende, noe som kan være en stor fordel hvis du bor sentralt i en by.

Fargede lamellgardiner gir liv

Lamellgardiner blir ofte sett på som det praktiske og litt kjedelige valget, men nå ser man helt klart en stigende trend der kundene velger lamellgardiner i forskjellige farger, noe som kan komplementere innredningen i rommet.

Stua eller soverommet kan gis nytt liv med fargede lamellgardiner, spesielt hvis man velger en farge som står i sterk kontrast til rommet. Mye kan endres i et helt hvitt rom ved å velge en skarp farge, for eksempel rød eller gul, på gardinene dine.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *