Det å drive sin egen bedrift er en drøm de fleste av oss har. Det vil si, vi ønsker nok ikke 80-timers uker, stress, og en masse ansvar. Allikevel er det fristende å kunne jobbe på sofaen i pysjen, eller å ta ut ferie akkurat når en selv måtte ønske det. Mange gir seg derimot ved drømmen om dette. Det er synd, fordi grunnen til at de fleste gir seg er en ganske så ubegrunnet frykt. De fleste som gir seg gjør nettopp det fordi de tror deres ide ikke vil bringe inn millioner av kroner.

Selv om ideen kanskje ikke ville blitt den milliardsuksessen som gründere før der fikk oppnå, så betyr ikke det at ideen ikke er bra. Selv om din ide bare skulle kunne bidra med en omsetning på 500,000 KR i året, så er dette mer enn nok til å holde hjulene i gang. Du trenger faktisk ikke å ekspandere en gang på dette nivået. Noen få sjeler har skjønt dette, og de driver nå sine egne små foretak rett fra hjemmet!

 

Mulighetene er mange for små bedrifter

De aller mest populære bedriftene i denne kategorien er nok de som driftes innenfor kunst, interiør, håndverk, og lignende. En kan rett og slett selge alt fra malerier til strikkegensere fra hjemmet. Som nevnt tidligere trenger ikke dette å bringe inn millionlønninger – det kan rett og slett være et godt bidrag til samfunnet på et nivå der du tjener en moderat, men god lønn.

For å vokse deg stor nok til det trengs heller ikke store investeringer. Benytt deg av Facebook annonsering for å nå nærområdet, og vipps vil du ha nye kunder raskt. Du kan også starte opp en egen Facebook side hvor du viser frem dine produkter eller tjenester. Vanskeligere trenger du egentlig ikke å gjøre din markedsføring når du er fornøyd med en liten bedrift. Vekst er naturligvis viktig innen business grunnet inflasjon, men for små bedrifter er ikke dette like aktuelt. Det er faktisk greit å holde seg liten en god stund!

 

Vis muskler innenfor din nisje

Det å holde seg liten betyr dog ikke at du ikke kan sparke skikkelig ifra. En kunstner som jobber fra hjemmet kan for eksempel oppnå meget gode resultater. Så snart han eller hun blir bedre kjent, så vil verdien av kunstverkene gå opp betraktelig. Som kunstner vil en legge inn det samme rolige arbeidet mens en nyter morgenkaffen hjemme – som businessperson vil en i mange tilfeller mangedoble sin inntekt.

Selv om en ikke skal ekspandere sin lille bedrift, så er det mer enn mulig å vise muskler innenfor nisjen. Uten å vokse i form av markedsandel, antall kunder, og da selvfølgelig arbeidsmengde, så kan du tjene mer. Det aller viktigste er dog at du har det gøy, og at du føler deg komfortabel med å jobbe hjemmefra. Følg de ovennevnte rådene, så skal det nok gå bra. Har du en gründer i magen, men ”bare” en visjon om en liten bedrift, så er det fortsatt verdt det å prøve!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *