Oppussing kan være mye forskjellig. Det kan handle om alt fra å totalrenovere en bolig eller et rom, eller bare skifte ut noen farger eller interiørdetaljer. I denne artikkelen skal vi komme med noen tips som kan være nyttige for deg som skal i gang med oppussing.

Sett opp budsjett

Det første du må bør gjøre er å sette opp et budsjett. Oppussing av rom som bad og kjøkken kan være kostbart. Uansett hvilket rom du skal pusse opp ønsker du kanskje å bruke håndverkere til hele eller deler av jobben. Rørleggere og elektrikere må kanskje til eller en flislegger.

 

I budsjettet bør du ta med alle kostnader forbundet med den formen for oppussing du ønsker å gjennomføre. Husk å inkludere slike ting som innkjøp av nye møbler, lamper og annet interiør. Ta den tiden du trenger på å innhente priser på de ulike elementene. Et godt utarbeidet budsjett vil bidra til at du slipper store økonomiske overraskelser, og kanskje må stoppe prosjektet halvveis fordi det ikke er mer penger igjen.

Gjør grundig research

Dersom du trenger en håndverker eller to under oppussingen, vil det lønne seg å gjøre en skikkelig research før du ansetter noen. Det finnes mange skrekkhistorier om håndverkere som ikke kan jobben eller lar deg i stikken før jobben er ferdig. Sjekk referanser fra tidligere kunder og ta en titt i Brønnøysundregisteret.

 

Innhent også tilbud fra mer enn én håndverker slik at du ikke risikerer å betale overpris for jobben.

Bli inspirert

Trendene kommer og går hele tiden, og det finnes et mylder av farger og stiler å velge mellom. Det kan være en god idé å lage seg et moodboard, eller oppslagstavle om du vil, der du henger opp bilder av ting du blir inspirert av. Du kan også lese en oppussingsblogg for tips til hvordan du gjør forskjellige ting eller for å se hva som er moderne akkurat nå.

 

Det er likevel viktig å huske på nettopp dette med at trender og stiler endrer seg hele tiden. Til syvende og sist vil det derfor være viktig å velge noe du faktisk synes er pent, og kan leve med i noen år fremover. Det er tross alt du som skal bo der, og ønsker du svarte vegger og badekar i stua så hvorfor ikke?

Har du en partner eller en familie som skal bo der sammen med deg er det nok en god idé å ta de med på planleggingen. Da kan dere sammen bestemme hvordan dere vil ha det i deres felles hjem. Kanskje dere begge må jenke dere litt på enkelte ting. Det viktigste er at dere kommer til enighet, og totalt sett får et hjem dere begge vil trives i.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *