Alle de som har sett Susanne Bier-klassikeren ‘The Only One’, vil huske hvor mye fokus ‘Niller’ plasserte på kjøkkenet som husets viktigste plass. Og det er noe med praten. Her gir vi deg tips om hvordan du kan fornye ditt eksisterende kjøkken.

Hvis det verken er tid eller råd for større renovering av kjøkkenet, kan mindre tiltak og modifikasjoner være avgjørende. Her gir vi deg spesifikke forslag til hvordan du enkelt kan optimalisere funksjon, bruk og utseende i hovedrommet i huset.

 

Ny bordplate

Typisk er det mest kjedelige stedet på kjøkkenet benken. I mange år er denne utsatt for slitasje fra gryter og panner, skjærebrett og tallerkener og folk som låner seg til kantene. Derfor er det oftest der kjøkkenet vil se mest slitt ut – og raskest. Det er mange praktiske og estetiske ting å vurdere når du tar beslutningen. Passer høyden slik at oppvaskmaskinen min kan stå under, hva skal materialet være og hva er mest holdbart?

Derfor er den mest effektive løsningen for et nytt og forbedret kjøkken å investere i en ny benkeplate. Med en ny benkeplate er det mulig å forlenge levetiden til kjøkkenet ettersom bare benkeplaten trenger å skiftes ut, og forynge kjøkkenets utseende, ved å installere en mer moderne eller tidløs benkeplate. Men hvilken benkeplate bør du gå for?

Hvis du går etter det praktiske og fornuftige, kan det hende de anbefales å installere en kjøkkenbenk i rustfritt stål. Den er motstandsdyktig mot skitt og bakterier, og du kan plassere varme gryter og panner direkte på den. Ulempen med denne typen benkeplater er imidlertid at kjøkkenet raskt får et litt ‘hardt’ og industrialisert utseende. Hvis du derimot er mer i det estetisk vakre og autentiske, bør du gå for en benkeplate i tre. Hvis du for eksempel velger en eik bordplate, vil dette gi en annen ‘ro’ i rommet. Treet er vakkert og utvikler seg over tid. man må imidlertid også være klar over at materialet er mer skjørt og må behandles fra tid til annen.

 

En søppel maling kan utgjøre en forskjell

Hvis du er grønn som huseier eller ny eier av en leilighet, blir pengene vanligvis brukt når det nye huset er i huset. Spar derfor hvor du kan lagre! Derfor er det et godt tips å pusse opp det som kan pusses opp, og å bruke minimale midler på dette. Et godt sted å starte er på kjøkkenet. Hvis det ikke er noe budsjett for et nytt kjøkken, kan du gjøre mye med et rot av maling. Det er mye penger å spare ved å svinge penselen selv. Ved å slipe gamle dører ned med grovt sandpapir på en gang, er det et fundament for vakre, glatte og nymalte overflater. Du bestemmer fargen på det «nye» kjøkkenet ditt. Kanskje du nå skal ha det solfylte gule kjøkkenet du ikke kan komme deg ut av? Hvis din bedre halvdel lenge har forbudt deg å bli gal med visse farger, og du vet at kjøkkenet på et tidspunkt må byttes ut med et nytt, må du kvitte seg med fargene.

Hvis du er mer på langtidsløsningene, er det også mulig å få profesjonell hjelp med dette – uten å tømme lommeboken. For en maler er det mulig å spraymale de gamle kjøkkendørene, som de vil se ut som nye igjen. Hvis et høyglanset kjøkken er øverst på ønskelisten, er det også mulig å få høyglansen malt de gamle dørene av en maler.  

Nye funksjoner

Et siste tips er å gi de originale funksjonene i kjøkkenet ny oppmerksomhet eller nye funksjoner. Hvis du har kjøpt et gammelt hus, for eksempel et dødsbo, vil kjøkkenet og dets funksjoner ofte være utdatert. Hvis du ikke har råd til å bytte hele kjøkkenet på en gang, kan du starte med visse gjenstander og ta dem en om gangen, og dermed få mer ut av kjøkkenet som det er. Dette gjør det enkelt å modernisere funksjonene i gamle hjem. For eksempel, hvis kjøkkenet er bygget rundt et stort kjøleskap, kan dette være et utgangspunkt for å optimalisere bruken av rommet. Ved å investere i et nytt og mer moderne kjøleskap, får kjøkkenet naturlig nok flere funksjoner. Nå for tiden er det for eksempel smarte kjøleskap der du kan skanne utløpsdatoene på matvarene dine, og det er grunnen til at kjøleskapet kan varsle deg når melken blir sur. I tillegg er det også lurt å investere i et kjøleskap som produserer isbiter som kan bidra til å gjøre matlagingen enklere og morsommere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *