Tiden er forbi der sparebøssa var en sentral del av hjemmet, og vi sparte i flere tiår for noe vi hadde virkelig lyst til. Før i tiden var nemlig sparing noe alle gjorde, selv om en kanskje bare kunne sette av et par kronestykker. I dag tyr de aller fleste til finansiering slik at de raskt kan oppnå sine drømmer. Selv om det ikke nødvendigvis er noe galt med dette, så er ideen om å spare fortsatt meget god, da dette gir deg en bedre mestringsfølelse, og ikke minst sparer det deg for en del kostnader som er forbundet med lån.

Men hvordan sparer du egentlig til din drøm i et samfunn der de fleste skal ha alt med en gang? Det viktigste vil være å endre på sin mentalitet, og bygge tålmodighet. Deretter må du budsjettere, slik at du vet hva du kan sette av i form av sparepenger. Sist men ikke minst vil du være nødt til å finne ut av akkurat hvordan du skal spare. Enten kan du ta ut pengene og skjule de i madrassen, la de stå på sparekonto, eller kanskje til og med la pengene gro i aksjemarkedet. Sparing er nemlig tett knyttet opp mot investeringer, da det tross alt ikke lønner seg veldig mye å la pengene stå på kontoer og visne.

 

Invester pengene for raskere avkastning

Det har seg nemlig sånn at inflasjonen kan gjøre dine penger mindre verdt over årene. Selv om det skal en god del til, så er det ikke verdt det simpelthen å la pengene stå og visne på en sparekonto. I stedet bør du investere i aksjemarkedet, enten det er i et fond eller i spesifikke aksjer direkte. Her vil ikke bare inflasjonen bli slått med de årlige avkastningene, men avkastningen vil også kunne kastes inn i fondet eller aksjene igjen, slik at du mottar renters rente på dine investeringer – en gode som ofte er reservert bankene du låner penger av til vanlig.

Investerer du dine penger, så kan du få avkastning mye raskere. Et par tusenlapper i måneden blir fort til noen hundretusen 10 år inn i fremtiden. Ikke bare er det de 2 tusen kronene månedlig som da utgjør summen, men også veksten i markedet, og ikke minst renters rente på pengene. Dette illustrerer videre hvor viktig det er å ha is i magen i markedet. Vi vet nemlig av historien at markedet skal gå opp. Selv om vi ikke vet akkurat når, så vet vi at det skal det på ett eller annet tidspunkt, og da gjelder det å ha pengene sine inne i markedet.

 

Opplev din drøm i fremtiden

Når sparepengene endelig trår til, og du har tjent deg opp den summen du har søkt, så er det på tide å investere i noe enda viktigere – nemlig den drømmen du alltid har hatt. Det vil ikke bare nå være en drøm som oppfylles, men den vil også kunne oppfylles med hardt oppsparte midler over en rekke år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *