Når mediene snakker om hackerangrep, så er det enkelt å tro at det kun er store firmaer som blir utsatt for disse. Allikevel er alle som farer på nettet utsatt for mulige angrep. Det gjelder ikke bare internasjonale firmaer og kjendiser, men det gjelder også oss vanlige mennesker. Vi etterlater oss nemlig mye data når vi surfer på nettet. Selv ved et lite og uskyldig besøk i en nettbutikk, så kan vi etterlate oss potensialet for flere tusen kroner til hackerne.

Dette gjelder faktisk også når vi sitter hjemme på vårt eget nettverk. Det er en misforståelse at vi er helt udødelige når vi sitter hjemme. Denne misforståelsen stammer fra at vi ofte blir advart om de offentlige nettverkene og farene her. Selv om det er enklere for hackere å få tilgang på din info her, så kan de også fort ta deg fra hjemmet ditt. Her er rett og slett den eneste fornuftige løsningen å investere i et godt antivirusprogram som kan beskytte deg mens du surfer på nett.

 

Benytt et antivirusprogram

Et antivirusprogram slik som AVG kan gjøre undre hva gjelder å beskytte deg og din aktivitet over nettet. Blant annet kan antivirusprogram skanne nettsider og fortelle deg når fare er på ferde. Se for deg at du for eksempel en sen kveld bestiller et par klesplagg fra en liten nettbutikk. Plutselig er fare på ferde og hackere forsøker å stjele din kredittkortinformasjon. Her vil antivirusprogrammet oppdage aktiviteten gjennom skanning, og du vil være trygg enn så lenge.

Dessuten, om du skulle komme til å laste ned farlige filer, ved for eksempel å overse faren ved dette, så vil et antivirusprogram også registrere faren. Det er fordi et antivirusprogram kan kjøre i bakgrunnen og gjøre stadige skanninger av filene lokalt. Dette vil forsikre deg om at ingenting slipper gjennom skanningen, selv om du skulle ende opp ved å tilsynelatende la dette skje ved et uhell. Dermed er det å benytte et antivirusprogram kanskje din aller beste venn i dataalderen.

 

Slipp tak på bekymringene

Med et solid antivirusprogram kan du slippe tak på bekymringene. Ofte lander vi på sider som kan virke farlige, men det uten at vi visste det før vi kom inn på den. Med et godt antivirusprogram har dette derimot lite å si, fordi vi står sterkt rustet til ethvert angrep som måtte forekomme. Programmet vil nemlig, slik som nevnt tidligere, skanne sidene opp og ned for å finne ut hvor farenivået ligger. Er det fare på ferde så får du umiddelbart beskjed, og dette gjelder også internt. Dessuten utføres skanningen helt knirkefritt, uten at du merker det.

Da er det i grunn ikke så mye å lure på. Dersom du skal kunne kose deg i ditt eget hjem, så trenger du trygghet på nett. Trygg er du rett og slett ikke uten et skikkelig antivirusprogram, så dette bør uten tvil være en av de øverste prioritetene dine. Last ned og benytt et antivirusprogram i dag, slik at du kan slippe tak på samtlige bekymringer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *